DE CHARME VAN ARCEN

Het pittoreske dorp

Tussen Mook en Venlo, in het Limburgse land, ligt natuurgebied Maasduinen: een uitgestrekt natuurgebied van duizenden hectaren met bossen, meren, heiden en stuifduinen. Middenin dat gebied ligt het pittoreske dorpje Arcen, waar de historie en charme van Limburg in alles doorklinkt. De oude Schanstoren, het Kasteel en het Schutterslokaal zijn de stille getuigen van lang vervlogen tijden dat mensen leefden en werkten rond de Maas, handel dreven en vochten tegen Spaanse en Franse overheersers. Als u op het Raadhuisplein staat, uw ogen sluit en heel stil bent, hoort u in gedachten de venters onderhandelen, de paard en wagens over stenen denderen en wapens kletteren. Doet u uw ogen open, dan ziet u het tegenwoordige Arcen als toeristisch hart van Noord-Limburg. Een functie die het plaatsje enerzijds te danken heeft aan zijn centrale ligging tussen de Maas en de Duitse grens. En anderzijds door zijn omgeving en landschap met talloze recreatiemogelijkheden op cultureel, culinair en sportief gebied.

Omgeving en recreatiemogelijkheden

‘Kuur, natuur en cultuur’ is de lijfspreuk van gemeente Venlo. En terecht. Kuren, helemaal tot uzelf komen, kan in het verfrissende mineraalwater van het Thermaalbad. Ontspannen kan ook door de natuur in te gaan, wandelend of per fiets. De talloze uitgezette routes leiden u langs de mooiste historische plekjes. Of neem de boot en laat uzelf meevoeren over de Maas. Wind door de haren, de zon op het gezicht. Gewoon lekker genieten. Een combinatie van natuur en cultuur is te vinden in de Kasteeltuinen, waar u behalve het oude kasteel onder andere een rozentuin, watertuin en een bamboebos kunt bewonderen. Cultuur uit zich ook in de vele kuurconcerten, theater- en vertelfestivals die worden gehouden in de streek. Het aspergefeest op Hemelvaartsdag trekt elk jaar weer veel culinaire fijnproevers naar Arcen. Liefhebbers van een goed glas bier, jenever of likeur zullen misschien eerder een bezoekje brengen aan de Hertog Jan Brouwerij of Graanbranderij de IJsvogel. En wie de directe omgeving van Arcen gezien heeft, kan uitstapjes maken naar Maastricht, Venlo, Valkenburg of naar Duitse plaatsen zoals Xanten, Kevelaer en Koch.

Arcen in cijfers

De dorpskernen Arcen, Velden en Lomm tellen 8800 inwoners, waarvan er 2550 in Arcen wonen. De gemeente Venlo heeft een oppervlakte van 42 km² en ligt aan de Duitse grens. In Arcen zijn een huisarts, tandarts en apotheek gevestigd. Uitgebreide faciliteiten zijn te vinden in Venlo, dat 12 km ten zuiden van Arcen ligt. Venlo is het economisch hart van de streek en is in Nederland nummer één qua economisch en logistiek aantrekkelijke vestigingslocatie. De kracht van Residence Arcen Spa

  • Ruime kavels (200 tot 400 m²), eigen grond
  • Parkeren bij eigen chalet
  • Lage parkbijdrage
  • Maximaal eigen gebruik
  • Twee jaarabonnementen avondgebruik Thermaalbad Arcen
  • Thermaalbad Arcen op korte afstand
  • Een inspirerende en sfeervolle omgeving
  • Rust, ruimte en privacy

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline